Pressmeddelande – Katrineholms Stadslopp

Vi presenterar: Katrineholms Stadslopp – Ett lopp för alla

2016-02-24 16:12
Katrineholm Bandy, Sörmlandsidrotten och Parasport Sörmland har nu glädjen att presentera Katrineholms Stadslopp – Ett lopp för alla

Boka in den 13 maj klockan 19.00 i era kalendrar. Då är det nämligen dags för den historiska första upplagan av Katrineholms Stadslopp, ett dryg sex kilometer lång lopp med start och målgång vid Backavallen. Loppet har fokus på alla ska kunna vara med och i samarbete med Parasport Sörmland så har banan även lagts så att loppet ska kunna köras med manuell rullstol.

– Vi vill verka för att även skapa evenemang utanför bandyplanen. Detta är ett evenemang helt i den riktningen och vi är mycket stolta att kunna presentera en nyhet för Katrineholm. Jag är extra stolt och glad att vi gör detta tillsammans med Sörmlandsidrotten och Parasport Sörmland vilket gör att detta lopp även är utformad för de som ska tävla i rullstol. Så oavsett om du springer, rullar, tillhör en förening eller företag så kan du vara med, säger projektledaren, tillika Katrineholm Bandys marknadschef, Poyan Sandnell.

Banan sträcker sig från Backavallen, via vackra Djulö Allé och ner mot Duveholmssjön för att sedan återvända till Sportcentrum.

– Vi vill lyfta fram Katrineholms vackra miljöer och därför har vi lagt banan så att de tävlande får ta del av fin natur, konstaterar Poyan.

Katrineholms Stadslopp kommer även att innehålla en ”Klasskamp” där barn i årskurs 1 & 2 får möjlighet att tävla med sina klasskompisar mot andra klasser och det kommer även att finnas en klass där föreningar och företag kan bilda lag och tävla mot varandra. Någonting för alla med andra ord och det avspeglar sig även på priset.

Ordinarie pris för att delta i Katrineholms Stadslopp är bara 249 kronor, men om du deltar i vår digitala uppvärmning så kostar det endast 99 kronor! Den digitala uppvärmningen går ut på att du som deltagare använder #KatrineholmsStadslopp och #Katrineholm99 på sociala medier och följer Katrineholm Bandy. På det sättet får du både ner priset för dig själv och hjälper oss att skapa en rejäl folkfest.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *