Pressmeddelande: Dags för andra upplagan av Katrineholms Stadslopp – Ett lopp för alla

Fredagen den 12 maj är det dags igen. För andra året i rad arrangerar Katrineholm Bandy tillsammans med Sörmlandsidrotten och Parasport Sörmland Katrineholms Stadslopp – Ett lopp för alla med start och mål på Backavallens friidrottsarena. Ett arrangemang som är en del i Katrineholms Idrotts- och Kulturfestival 11-14 maj.

– Det känns jätteroligt att vi bygger vidare på det vi påbörjade i fjol. Förra årets lopp tycker vi visade att vi är på rätt väg med det här arrangemanget och nu hoppas vi kunna utveckla det ytterligare och göra det ännu bättre, säger Martin Gustafsson, tävlingsansvarig för Stadsloppet.

Huvudloppet sträcker sig över 6,53 kilometer och det på en bana som både är naturskön och väl anpassad för att passa såväl elitlöpare och rullare som motionärer.

– Vår målsättning att Katrineholms Stadslopp ska vara en riktig folkfest för alla, oavsett ambitioner eller förutsättningar, och att alla ska känna sig riktigt varmt välkomna in i gemenskapen, säger Martin Gustafsson.

Nytt för i år är att det som förra året var Klasskampen, en stafett för barn i årskurs 1 och 2, i år utvecklas till Kompiskampen. Kompiskampen består av två lopp, ett á 400 meter och ett á 1200 meter, för alla barn och unga födda -04 eller senare. Barnen tävlar i lag om 3-6 deltagare, har chansen att vinna fina utlottningspriser i lag, men springer loppet indiviudellt.

– Kompiskampen känns som ett naturligt nästa steg för oss i att även ha någonting för alla våra barn och unga som kan tycka att det är lite mastigt att ge sig iväg på en 6,5 kilometersrunda. Även här är utgångspunkten att loppen ska vara så tillgängliga och roliga som möjligt för samtliga barn och unga. Därför kommer alla deltagare att få medalj samt ha chansen att vinna fina utlottningspriser, säger Gustafsson.

Har ni frågor eller funderingar kring Katrineholms Stadslopp? Tveka inte att höra av er till:

– Martin Gustafsson (tävlingsansvarig & presskontakt) – 073-716 19 76 – martin.gustafsson@kvbs.se

– Lennart Hollstein (Banchef, frågor om anmälan etc.) – 070-300 83 29 – lennart.hollstein@kvbs.se

Katrineholms Stadslopp görs i samarbete med:

ICA Maxi logga

Logga ICA Nära Katrineholm

Speceritj K-holm

logga_4-farg_med_undertext Sörmlandsidrotten

parasport-sodermanland

Standard CMYK

wc_logo_framebox_rgb

axa-sports-club-logo

Logotyp-idrotts--och-kulturfestival

Affisch final

kompiskampen_affisch_klar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *