Hej Katrineholm

Loggo_2

Katrineholm Bandy har beslutat att tillsammans med Sörmlandsidrotten samt Parasport Sörmland att starta ett Stadslopp vid namn ”Katrineholms Stadslopp” som ska gå av stapeln fredag den 13 maj.

Detta Stadslopp är en del i en Idrotts/ och kulturfestival som planeras och det är även premiär för detta stadslopp i år, vi kommer sedan kunna utveckla det inför kommande år när Katrineholm fyller 100 år. Då kan flera kringarrangemang kopplas på i samband med Stadsloppet.

Stadsloppet kommer att vara ett lopp för alla och därför har vi även sett till att samverka med Parasport Sörmland. Parasport erbjuder rekrytering till olika idrottsföreningar, utveckling och utbildning kring idrott för personer med olika funktionsnedsättningar. Under 2016 erbjuds en långloppserie i Södermanland, där man nu också kan erbjuda ett lopp i Katrineholm. På detta sätt skall alla ha samma möjlighet att vara med. Banan är därför även utformad så att det ska passa idrottare med rörelsehinder Tävlingen startar vid kl 19:00. Start och stopp blir på Backavallen.

Vi kommer även att anordna en mindre tävling för de små barnen som går i årskurs 1-2 som kan vara med i något som vi kallar för klasskampen.

Målsättningen är att ha så många tävlande som möjligt så att vi efter ett par år kan betrakta detta som en folkfest för Katrineholm som även kan locka tävlande från andra städer.

Varmt välkommen, till stadsloppet oavsett om du springer, rullar eller bara vill titta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *